αρχή

medi Mediterraneo, my art
  
Με λένε  Έλλη Ιωαννίδου αλλά οι φίλοι με φωνάζουν Λιάνα.
Σσπούδασα στη σχολή Βακαλό στην Αθήνα, Εικαστικές τέχνες.


Ασχολήθηκα με την γραφιστική και εργάστηκα ως γραφίστρια και εικονογράφος στη θέση του Art Director, σε περιοδικά και εφημερίδες.
Δημιούργησα τα λογότυπα και τον σχεδιασμό των περισσότερων εντύπων που ανέλαβα.
Η αγάπη μου γιά τη ζωγραφική, με ώθησε στην εικονογράφηση και σελιδοποίηση παιδικών βιβλίων.


Στον ελεύθερο χρόνο μου έγραφα και εικονογραφούσα τα δικά μου παραμύθια, ενώ στις αγαπημένες μου περιπλανήσεις σε παραλίες, μάζευα ξύλα και κογχύλια που ξέβραζε η θάλασσα μετά από φουρτούνα.
Άρχισα να κάνωι κατασκευές με αυτά και να ζωγραφίζω τους δικούς μου οικισμούς, τα καράβια, τα λιμάνια, τις γοργόνες μου.
Θάλασσες με μπλε του Αιγαίου και ουρανούς με ελληνικό γαλάζιο. Ζωγράφιζα σκαλοπάτια και ξερολιθιές, πόρτες και παράθυρα στον άνεμο.
Το πρωινό και το σούρουπο, το μαΐστρο και τη σοροκάδα.


Όταν γέμισα τους τοίχους του σπιτιού μου με αυτά, αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου έκθεση
το 2005, με θέμα "οικισμοί-κάπου μακριά",στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, στην Αθήνα."χτίστηκαν" με ξύλα σμιλευμένα από τη θάλασσα, αυστηρά ακατέργαστα, αδιαμόρφωτα, πάνω σε άλλα ξύλα, ζωγραφισμένα όλα με τα χρώματα της ψυχής!


Έλαβα μέρος σε  ομαδική έκθεση με θέμα "καλλιτέχνες στεγάζουν όνειρα", το 2005 του πολιτισμικού οργανισμού-Δήμος Αθηναίων, από την εστία ιδικής επαγγελματικήςαγωγής


Έκανα τη δεύτερη έκθεση μου, με θέμα "medi - mediterraneo", το 2006 στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου του Calolziocorte στη βόρεια Ιταλία.


Όλα τα έργα μου με τους μικρούς οικισμούς, θυμίζουν Ελλάδα, μυρίζουν θάλασσα.
Αυτή η θεματική ενότητα αποτελεί αφιέρωμα στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου το οποίο γενναιόδωρα πρόσφερε την πρώτη ύλη για την δημιουργία της.
Οι μικροί οικισμοί μου, κάπου μακριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου